Kantoren

ING House*

Amsterdam

Onder een in het oog lopende vorm gaat een bijzonder kantoorgebouw schuil, in alle opzichten van een ongebruikelijk niveau. Gegroepeerd rond groene atriums, loggia’s, binnentuinen en een patio – bevinden zich de werkvertrekken van de top van ING: board rooms, kantoor- en vergaderruimte, een auditorium voor presentaties, en faciliteiten als restaurant, lounge en ondergronds parkeren (voor auto’s en fietsen).

Dankzij de dubbele-huidfaçade en de ondergrondse opslag van warmte en kou van heeft dit gebouw een zeer gunstige energiehuishouding en blijven werknemers aan de kant van de ringweg geur en geluid van het autoverkeer bespaard.

Locatie
Amstelveenseweg 500, Amsterdam (NL)

Start opdracht
1998

Oplevering
2002

* Opgeleverd bij MVSA Meyer en Van Schooten Architecten

Opdrachtgever
Ontwikkelingscombinatie ING Blauwhoed GP, Rotterdam

Programma

Kantoren, vergadercentrum en wachtruimten, foyer, auditorium, receptie, restaurant, lounge, tuinen, ondergrondse parkeergarage en fietsenstalling. Ca 20.000 m2 BVO.

Prijzen
  • 2002
 Nationale Staalprijs
  • Genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2003
  • Architecture & Technology Award – speciale vermelding
  • Nederlandse Glas Award
2003
  • De Nederlandse Bouwprijs 2003
  • Nederlandse Aluminium Award Architectuur 2003
  • Europese Staalprijs 2003

Fotografie
Georges Fessy, Jeroen Musch